donderdag 15 oktober 2009

Frozen foods ... en paddo's



De eerste maal onder nul en dat zorgt voor leuke taferelen. Bloemen die nog in bloei staan verschrompelen door de koude. Bessen worden zelfs beter na een nachtje vriezen. Door koude komen suikers vrij. De vogels zullen het geweten hebben ... smakkelijk.



zondag 4 oktober 2009

Indian summer.



Geel is een van mijn favoriete kleuren. Langs de Bergelenput overheerst de gele kleur. Als je goed kijkt zal je veel gele tinten in planten en bomen ontdekken. De herfst staat onmiskenbaar voor de deur. Als de zon zo nu en dan eens door de wolken breekt krijgen we ook dit jaar weer een Indian summer.



zondag 27 september 2009

De witte duisternis ...






De gouden tijden voor landschapsfotografen zijn aangebroken. Op een mistige morgen waar een waterzonnetje hard moet werken om door de wolken te breken kan een fotograaf zijn hartje ophalen. Overal waar je kijkt zie je "mist"erieuze landschappen. Als de mist optrekt en alles er weer alledaags uitziet komt het verlangen naar een volgende mistige morgen de kop opsteken. De herfst is een heerlijk seizoen.

vrijdag 18 september 2009

Een ogenblik voor




... de dagpauwoog. Deze vlinder zie je lang in het najaar rondvliegen. Ze hebben 6 ogen, waarvan 4 dienen als afschrik middel tegen belagers. Als een vogel deze vlinder als maaltijd wil nuttigen slaat de dagpauwoog zijn vleugels open. De vogel schrikt van de grote ogen. Daarna maakt de slimme dagpauwoog gebruik van de verwarring om zich uit de voeten te maken.

donderdag 17 september 2009

Luchtafweergeschut ...



Wat deze beestjes allemaal verschieten tijdens het paren is indrukwekkend. Ze houden zo waarschijnlijk concurenten op een veilige afstand.

woensdag 16 september 2009

Bergelen in beweging

Terug van weggeweest

Deze juffer keek nogal raar op. Na een jaar van afwezigheid is de bergelenblogger terug. Het laatste jaar heb ik om professionele redenen het ganse vlaamse land rond gezworven. Vanaf vandaag kan je hier terug het reilen en zeilen van de natuur in de Bergelen op de voet volgen. Ik ben alvast benieuwd wat er nu weer ontdekt zal worden. Deze juffer houd alvast een oogje in het zeil ...

PLaats van de foto : Rietkraag voor het NEC