
vrijdag 29 augustus 2008
Spinnen...

zondag 25 mei 2008
Azuurjuffers ...

... en de romantiek. Dit paringswiel heeft de vorm van een hartje. Dit lijkt op het eerste zicht romantisch. Het is maar schijn. Bij de paring van deze juffers neemt het mannetje (blauw) het vrouwtje bij de nek. Daarna buigt het vrouwtje haar lichaam naar het mannetje toe. Eerst haalt het mannetje eventueel sperma van het ander mannetje uit de paringsholte om daarna zijn eigen zaad ter beschikking te stellen. Hij houdt het vrouwtje bij de nek tot ze haar bevruchte eitjes in het water heeft gelegd.
dinsdag 22 april 2008
Bont Zandoogje
zondag 20 april 2008
Bevroren snoepgoed.

zondag 13 april 2008
Uitgedost

Deze morgen lag de bergelen er op zijn mooist bij. Pinksterbloemen verbloemden de graslanden. Door een groene waas van jonge blaadjes aan de bomen zag je verschillende vogels op hun nest zitten broeden. Ook de insecten beginnen zich uit te dossen voor een nieuwe zomer. Deze "strontvlieg" (thx Roeland) genoot van het zonnetje. Ze zoog de warmte op en begon daarna aan haar eerste vlucht van het jaar. Goeie vlucht ...
donderdag 13 maart 2008
De acrobaat ...

Dit lieveheersbeestje heeft pas de winter overleefd. Om dat te vieren kan er wel een acrobatienummertje vanaf. Vreugde kent hij waarschijnlijk niet maar het doet wel deugd om eens de benen te strekken. Maar moet dit net nu je omgekeerd aan een tak hangt. Er schuilt misschien een acrobaat in dit beestje. Applaus voor de natuur ...
donderdag 6 maart 2008
De Sleedoorn

...staat reeds in bloei. De eerste bijen zullen werk hebben om de bloemen te bestuiven. De struiken vallen nu vooral op door hun uitbundige bloei. Vanaf augustus groeien er donkere vruchten aan de takken. Die zijn lekker maar smaken best na vrieskou. Door het vriezen komen er suikers vrij. Maar eerst de bevruchting ... de bijen hebben werk voor de boeg.
zaterdag 23 februari 2008
De paddentrek ...
woensdag 20 februari 2008
Avondstond...
maandag 18 februari 2008
Bergeend

woensdag 13 februari 2008
Knotwilgen...

... zijn een onmisbaar onderdeel van ons landschap. Ze worden dan ook als waardevolle landschapselementen beschouwt. Typisch voor deze wilgen is uiteraard de knot. Deze ontstaat door het afzagen van de taken op steeds dezelfde hoogte. Wilgenhout heeft vele toepassing door zijn soepelheid. Deze wilgen kan je bewonderen rond de Ponyhoeve.
maandag 4 februari 2008
Dooiermos

Dooiermos geeft kleur aan de winter. Alhoewel er reeds verschillende planten in bloei staan valt deze korstmossoort toch wel op vanwege haar kleur. Eigenlijk hebben ze 2 gezichten. Ze bestaan uit een schimmel en een alg. Ze halen al hun voedsel uit de lucht en de neerslag. De kwaliteit van de lucht bepaalt waar een soort kan overleven. Dit exemplaar doet het goed op de houten pieren langs de bergelenput.
maandag 14 januari 2008
Reigerromantiek ...

maandag 7 januari 2008
Natuur in rust ...

Abonneren op:
Posts (Atom)